Nevek, névnapok

Fiú utónevek Fiú nevek Lány utónevekLány nevek Ha szeretnél a teljes névnap adatbázisban különböző keresési szempontok szerint off-line böngészni, akkor kattints ide!

Névnapok naptári napok szerintNévnapok Amit a névadásról tudni érdemesNévadás
Névnapok eredet szerintEredet Az adatbázis statisztikájaStatisztika
A Magyarországon anyakönyvezhető utónevek legnagyobb tárháza.
Több, mint 3500 utónév!
A nevekkel kapcsolatos összes - általam ismert - adat szerepel a listában! Minden kiegészítést örömmel fogadok - lehetőség szerint a forrás megjelölésével -, de sajnos többlet tájékoztatást nem tudok adni a nevekről és névnapjaikról! A lapot frissítem, amint újabb adatok birtokába jutok.
 
Források:
 1. Ladó János: Magyar utónévkönyv
  © Akadémiai Kiadó, Budapest 1971
 2. Nyers Csaba: Magyar keresztnevek tára
  © Gondos Bt Könyvterjesztő és könyvkiadó
 3. Pálfy Gyula: Milyen nevet válasszunk?
  © Aranyhal Könyvkiadó
 4. Internet
 5. Egyéb források
A nyomtatott forrásművekben nem szereplő neveket dőlt betűvel jelöltem.
Ha bármilyen hibát, vagy hiányosságot találsz benne értesíts!
Ha segítettem Neked a nevek összegyűjtésével, és Te is szeretnéd segíteni a további munkámat, akkor a PayPal ikonra kattintva tudod a honlapom további fejlesztését támogatni. Köszönöm!

A neveket tartalmazó lapok mérete több, mint 130 KB, a névnapokat tartalmazóé több, mint 60 KB, ezért lassabb internetkapcsolat esetén a letöltés hosszabb ideig tarthat az átlagosnál, esetleg időtúllépés miatt megszakad, ilyenkor általában segít egy újabb próbálkozás. Ha valamelyik oldal többszöri kisérletre sem jönne be, akkor a hiba az Internet kapcsolatodban, vagy a szerveren van, esetleg nem megfelő böngészőt használsz! :-)